Bijbelstudie Cursus
Les 1
Waarom de Bijbel het woord van God is.
¬ Inleiding.
¬ Crisis op het wereldtoneel
¬ De Bijbel leren waarderen.
¬ Hoe met deze cursus te beginnen
¬ Hoe openbaart God kennis?
¬ Het bestaan van God overwegen.
¬ Waarom de Bijbel anders is.
¬ Hoe de Bijbel gebroken relaties helpt verstevigen
¬ Beantwoording van het mysterie: Waarom God de mens heeft geschapen?
¬ Het grootste Mysterie ontdekken: Het ongelofelijke menselijk potentieel
¬ Op God vertrouwen in een onzekere wereld!
¬ Een Close Up
¬ Gelovigen in God
¬ Mensen die in de Bijbel geloven.
¬ Hulp aan lezers
¬ De boeken van de Bijbel
¬ Verklarende woordenlijst
¬ Punten ter overweging.
¬ Multiple choice vragen.
Van de uitgever van het blad The Good News magazine.
Waarom de Bijbelis Gods woord is
Bekijk Les 1in de Engelse taal in PDF formaal
Lijst met alle Engelse Bijbel Studie Lessen
Verwante artikelen in de Engelse taal
The Bible and Archaeology
Kosteloze boekjes in de Engelse taal
Is the Bible True?
How to Understand the Bible
 

Inleiding

Voor vele miljoenen mensen, is Gods woord een onverkend en een nog niet in kaart gebracht grondgebied.

Terwijl de Bijbel juist ontworpen is om mensen te helpen het hoofd te bieden in een wereld gevangen in allerlei crisis. Maar dat niet alleen, de Bijbel bevat ook HET GOEDE NIEUWS VAN HET KOMENDE KONINKRIJK VAN GOD.

God toont in de Bijbel aan hoe Hij de vele problemen van de wereld die steeds dichter de rand van een afgrond nadert, op zal lossen. In deze lessen zult u ontdekken hoe de Bijbel grote waarheden openbaart die, eenmaal goed begrepen, uw leven op een drastische manier kunnen veranderen.

 

Het is al jaren mijn gewoonte om de Bijbel elk jaar in zijn geheel te lezen”

- John Quincy Adams (President van de V.S. 1825-1829)

 

Tegenwoordig ontbreekt er een belangrijk ingrediënt in onze moderne levens. We kunnen eenvoudigweg niet overweg met al de stress en spanning van deze tijd. Ons menselijk mechanisme – hersenen en lichaam – begeeft het onder de spanning. Een diep gevoel van eenzaamheid overkomt het individu regelmatig, ook al leven we in een overbevolkte wereld.

    

Maar waarschijnlijk is toch de meeste schade aangericht in onze relaties met elkaar, om maar te zwijgen van onze massale vervreemding van God. Vertrouwen is iets uit het verleden geworden. Gevestigde maatschappelijke waarden verdwijnen voor onze ogen.

    

Mannen en vrouwen stuiten op enorme tegenstand wanneer ze proberen om standaarden van waarheid intact te houden in een klimaat waarin moraliteit snel verdwijnt en waarin films ons adviseren om onszelf “over te geven aan onze duistere kant”. Zoals een columnist bij een krant eens schreef, “we leven in een tijdperk dat buitengewoon hard heeft geprobeerd om absolute regels te elimineren.”

 

     We verliezen ook meer en meer ons gevoel van veiligheid. Een krantenartikel schreef over een prominent westers land, dat “wanneer het land een therapeut zou hebben, de klacht zou kunnen worden omschreven als een kwaadaardige aanleg voor angst, misschien voor nationale onveiligheid.”

 

     Onze kinderen zijn werkelijk bezorgd over de toekomst – en niet zonder reden. Het lijkt alsof banen nergens lang worden aangehouden en veel huwelijken eindigen in echtscheiding.

De toekomst ziet er op zijn zachtst gezegd onzeker uit.

 

     In de woorden van Europees Parlementslid Sir Frederick Catherwood, “het alles doordringende rationalisme van onze eeuw, dat binnendringt in onze hele cultuur en filosofie, heeft de mens tot een dier gereduceerd, dat veroordeeld is tot een betekenisloos bestaan dat ophoudt door de dood.” De verspreiding  van dit type van goddeloos secularisme heeft een zware tol geëist van onze samenleving.

 

 


Subscribe to the Good News Magazine © 1995-2006 United Church of God, an International Association | Privacy Policy
Reproduction in whole or in part without permission is prohibited. All correspondence and questions should be sent to info@gnmagazine.org. Send inquiries regarding the operation of this Web site to webmaster@gnmagazine.org.